Brock University – The Children’s Educational Foundation of Canada Commons

Dpai was asked to renovate an existing reading space and respond to the current demands and expectations of faculty and students, while reflecting the changing layout of learning spaces.  A central curvilinear partial-height partition was proposed to provide three meeting rooms for small to medium study groups and video confer-ences, while retaining light and vision through the space with gen-erous glazed panels. Access to natural light is a precious commodity in the modernist tower and priority was given to the open-study and small collaborative study groupings. The previously non-descript study room, a bonus space created as the physical volumes of the library, decreased and stacks were removed. It was given texture and a layer of new materials. A portion of the concrete ceiling was ex-posed, with the added benefit of increasing the height and volume of the study space.

Project Details

Location: St. Catharines, Ontario

Client: Brock University

Status: Completed, March 2018

Budget: $300.000.00

Size: 1,053m2

Year: 2018

Photography: Revelateur Studio